Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přehled geologie ČR (KGE / PRGCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / PRGCR - Přehled geologie ČR, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postavení území České republiky v geologické stavbě Evropy. Základní jednotky - Český masiv a Západní Karpaty. Přehled hlavních geologických jednotek obou celků a jejich charakteristika. Hlavní geotektonické etapy vývoje. Referáty studentů k vybrané geologické jednotce.

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni:- definovat pozici území České republiky v geologické stavbě Evropy - charakterizovat hlavní geologické jednotky na území ČR - Český masiv a Západní Karpaty- definovat hlavní geotektonické etapy jejich vývoje

Literatura

Kováč, M. a kol. Alpínský vývoj Západných Karpát. Vyd. PřF MU Brno, 1993. Chlupáč, I. et al. Geologická minulost České republiky. Academia Praha, 2002. Mísař, Z. Geologie ČSSR 1. Český masiv. 1981. Janoška, M. Geologie pro učitele. Olomouc, 1999.

Požadavky

Vstupní požadavky: absolvovaný základní kurz geologie (základy mineralogie, petrografie, obecné geologie a příp. i paleontologie). Kurz je určen především studentům vyšších ročníků bakalářského stupně. Požadavky na zápočet: vypracování seminární práce na zadané téma, základní orientace v regionální geologii ČR.

Garant

Ing. Lada Hýlová, Ph.D.