Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rudní mikroskopie (KGE / RUM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / RUM - Rudní mikroskopie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické základy optiky opakních minerálů v odraženém polarizovaném světle, konstrukce odrazového mikroskopu, preparáty. Vývin a optické vlastnosti petrologicky a hospodářsky významných minerálů v odraženém polarizovaném světle. Struktury a mikrotextury rudních minerálů a jejich petrologický a genetický význam. Úvod do metalografie.

Získané způsobilosti

Stidenti by měli:- vysvětlit základy optiky opakních fází v odraženém světle- charakterizovat vývin minerálů a jejich optické vlastnosti v odraženém světle- poznat základní petrologicky a ekonomicky důležité minerákly v odrazovém mikroskopu

Literatura

Higgins, R., A. Engineering Metallurgy, 6th ed. Edward Arnold, London, 1993. Rostoker, W. - Dvorak, J., W. Interpretation of metallographic structures, 2nd ed. 222s. Academic Press, 1977. Chadwick, G., A. Metallography of phase transformations. Crane, Russak and Company, Inc., New York, 1972. Voort, G., F., V. Metallography: Principles and Practice. 632 s. McGraw-Hill, 1994. Gregerová, M. - Fojt, B. - Vávra, V. Mikroskopie horninotvorných a technických minerálů. MZM, PřF MU. Brno, 2002. Kašpar, P. Rudní mikroskopie. Academia Praha, 1988.

Požadavky

písemný test z probírané látkypraktická poznávačka minerálů u odrazového mikroskopu

Garant

RNDr. Zdeněk Dolníček, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Zdeněk Dolníček, Ph.D.