Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z environment. geol. 1 (KGE / TCEG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / TCEG1 - Terénní cvičení z environment. geol. 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Terénní cvičení bude zaměřeno na regionální environmentální geologii v oblasti Českého masivu. Během cvičení budou navštíveny základní geologické celky této jednotky za účelem poznání jejich horninového složení, stavby a statigrafického postavení. Bude prováděno studium typických výchozů a profilů hornin v krajině, na území CHKO, národních přírodních památek, těžebních míst nerostných surovin a jiných objektů, s akcentem na prezentaci významu horninového prostředí jako integrální složky krajiny.

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni:- lokalizovat, dokumentovat a ovzorkovat kontaminovaná místa- posoudit stupeň jejich kontaminace- navrhnout možné zásahy směřující k omezení negativních dopadů kontaminace na přírodní prostředí- diskutovat opatření ke konzervaci chráněných území

Literatura

Jelínek E., Janatka J., René M. Metody geochemické prospekce. Praha, 1988. Krajča J. Monitoring geofaktorů životního prostředí. I. Monitorování jakosti podzemních vod : (pokroková technika a její aplikace v České a Slovenské republice). 263 s. Vyd. JAKR, Znojmo, 2006. ISBN 80-239-6973-0.Zimák J. a kol. Průvodce ke geologickým exkurzím, Morava - střední a jižní část. UP Olomouc, 1997. ISBN 80-7067-764-3.Zimák J. a kol. Průvodce ke geologickým exkurzím, střední a severní Morava. UP Olomouc, 1995. ISBN 80-7067-537-3.Chlupáč, I. Vycházky za geologickou minulostí Prahy a okolí. Academia Praha, 1999. Řehoř, F. - Řehořová, M. - Vašíček, Z. Za zkamenělinami Severní Moravy. Ostrava, 1978.

Požadavky

5 dní aktivní účasti, splněný podmiňující předmět, předložení písemné a hmotné terénní dokumentace, odpovídající znalosti.

Garant

prof. Mgr. Ondřej Bábek, Dr.RNDr. Petr Sulovský, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Lehotský, Ph.D.