Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do vědecké práce (KGE / UDVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / UDVP - Úvod do vědecké práce, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je seznámit posluchače se základními pravidly, principy a metodikou zpracovávání výsledků a výstupů vědecké činnosti, a naučit je základním dovednostem potřebným k sepsání a obhajobě bakalářských nebo magisterských diplomových prací. Jednotlivé přednášky budou tematicky zaměřeny na oblast přípravy, výstavby a editace odborného textu (práce s databázemi, rešerše) a jeho formální podoby (osnova, citace, typografie, copyright, autorské právo); oblast prezentace výsledků práce a přednášek na odborných setkáních (verbální a neverbální komunikace, prezentace, mimika, gestika, proxemika); názorně bude předvedena práce s nejčastěji používanými nástroji programů Microsoft Word, Microsoft PowerPoint a bibliografický program EndNote. V rámci kurzu studenti vypracují a přednesou odbornou přednášku.

Získané způsobilosti

Studenti by měli:- znát formální náležitosti psaného vědeckého textu- umět vyrobit prezentaci

Literatura

Eco U. Jak napsat diplomovou práci. Votobia Praha, 1997. Šesták Z. Jak psát a přednášet o vědě. Academia, Praha, 2000. Nölke C. Umění prezentace: jak přesvědčivě, srozumitelně a působivě prezentovat. Grada Praha, 2004. zák. č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon).

Požadavky

- znát formální náležitosti psaného vědeckého textu- umět vyrobit prezentaci

Garant

Mgr. Andrea Grígelová