Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do geochemie (KGE / UGECH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / UGECH - Úvod do geochemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Geochemická klasifikace prvků. Termodynamika geochemických procesů, fázové pravidlo, fázové diagramy. Kosmogeochemie. Stavba Země z pohledu geochemie a její vývoj. Geochemie magmatitů, sedimentů a metamorfitů. Geochemie atmosféry. Geochemie hydrosféry. Metody geochemické prospekce. Geochemie v ochraně životního prostředí.

Získané způsobilosti

Studenti by měli znát:- geochemickou klasifikaci prvků - termodynamika geochemických procesů, fázové pravidlo, fázové diagramy- stavbu Země z pohledu geochemie a její vývoj- geochemii magmatitů, sedimentů a metamorfitů.- geochemii atmosféry a hydrosféry- Metody geochemické prospekce - možnosti využití geochemie v ochraně životního prostředí

Literatura

Polański, A. - Smulikowski, K. Geochémia. SPN Bratislava, 1978. Bouška, V. - Jakeš, P. - Pačes, T. - Pokorný, J. Geochemie. Academia Praha, 1980. Hovorka, D. - Suk, M. Geochemie geologických procesů. Brno, 1988. Gregerová, M. - Hovorka, D. - Suk, M. Geochemie geologických procesů v litosféře. II. Metody a interpretace. Brno, 1959. Zeman, J. Základy fyzikální geochemie I. Magmatické a metamorfní systémy. Brno, 1990. Zeman, J. Základy strukturní a chemické krystalografie. Brno, 1989.

Požadavky

znalost probírané problematiky

Garant

prof. Ing. Ondřej Šráček, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Ondřej Šráček, Ph.D.