Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční geologická exkurze (KGE / ZGEX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / ZGEX - Zahraniční geologická exkurze, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktická cvičení v terénu se zaměřením na historickou a regionální geologii Alp. Studium geologických formací na území východních, západních a jižních Alp. Návštěva stratigraficky a strukturně významných lokalit, specifických krystalinických komplexů (ofiolity), nalezišť minerálů a fosílií a dokumentace vztahu geomorfologie a struktury mladého orogénu.

Získané způsobilosti

Studenti:- získají terénní znalost důležitých geologických formací na území Alp- budou schopni popsat významné lokality, minerály, horniny, fosilie a zařadit je k vyšším tektonostratigrafickým jednotkám Alp- získají přehled o stavbě mladého orogenního pásma

Literatura

Joseph P., Lomas S.A. Deep Water Sedimentation in the Alpine Basin of SE France. Geol. Soc. Spec. Publ. 221, 448 pp. London, 2004. Schoenenberg R., Neugebauer J. Einfuehrung in die Geologie Europas. Rombach Wissenschaft GmbH., 1987. Windley B.F. The Evolving Continents. J. Wiley and Sons. London, 1996.

Požadavky

Účast na exkurzi,terénní zápisky, identifikace vzorků.

Garant

prof. Mgr. Ondřej Bábek, Dr.

Vyučující

prof. Mgr. Ondřej Bábek, Dr.Mgr. Martin Faměra, Ph.D.