Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Životní prostředí a veřejná správa (KGE / ZPVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / ZPVS - Životní prostředí a veřejná správa, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zákon o odpadech, prováděcí předpisy a jejich aplikace na výkon veřejné správy. Plán odpadového hospodářství původce. Problematika obalů a zpětného odběru výrobků.Zákon o ovzduší, prováděcí předpisy a jejich aplikace na výkon veřejné správy. Monitoring ovzduší.Zákon o vodách, prováděcí předpisy a jejich aplikace na výkon veřejné správy.Zákon o ochraně přírody a krajiny, prováděcí předpisy a jejich aplikace na výkon veřejné správy.Zákon o posuzování vlivů na životní prostředí, vlastní způsob aplikace ve veřejné správě.Legislativa životního prostředí v ČR ve vztahu k legislativě EU. Problematika uplatňování požadavků EU v praxi v ČR.

Získané způsobilosti

Studenti by měli:- mít přehled o normách a zákonech týkajících se životního prostředí- definovat vztah legislativy ČR a EU a mít přehled o praktické aplikaci norem EU v ČR

Literatura

Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů. Zákon č. 17/1992 Sb. o životním prostředí, ve znění zákona č. 123/1998 Sb. Zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší, ve znění pozdějších předpisů. Římanová D. Zákon o odpadech č. 185/2001 Sb., včetně prováděcích předpisů s komentářem. Miko L. a kol. Zákon o ochraně přírody a krajiny s komentářem. Punčochář P. a kol. Zákon o vodách č. 254/2001 Sb., v úplném znění k 23. lednu 2004 s rozšířeným komentářem.

Garant

Mgr. Andrea Grígelová

Vyučující

Mgr. Andrea GrígelováRNDr. Jana Matzenauerová