Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální problémy vyučování zeměpisu (KGG / APVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / APVZ - Aktuální problémy vyučování zeměpisu, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Reforma základního a středního školství; 2. RVP a ŠVP, 3. postavení zeměpisu na základní a střední škole vzhledem k současným reformám; 4. zeměpis jako idea interdisciplinárního přístupu k výuce; 5. maturita ze zeměpisu; 6. zeměpisné soutěže a olympiády - práce s nadanými žáky; 7. přijímací zkoušky ze zeměpisu; 8. moderní technologie ve výuce zeměpisu; 9. pojetí vyučování zeměpisu v zahraničí; 10. další vzdělávání učitelů zeměpisu.

Získané způsobilosti

Předmět seznámí studenty s aktuálními otázkami, před kterými dnes stojí učetelé zeměpisu na ZŠ a SŠ. Studenti se je na příkladu analýzy modelových situací naučí řešit, díky čemuž si zlepší pozici na pracovním trhu.

Literatura

VÚP. Rámcový vzdělávací program pro gymnázia. Praha : Výzkumný ústav pedagogický, 2007. ISBN 978-80-07000-11-3.Kalhous, Z., Obst, O. Školní didaktika. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-571-4.Dnešní svět (různé ročníky časopisu). Praha. Geografické rozhledy (různé ročníky časopisu). Praha.

Požadavky

Základní znalosti didaktiky geografie.

Garant

RNDr. Miloš Fňukal, Ph.D.