Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika geografie 1 (KGG / DDIG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / DDIG1 - Didaktika geografie 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zabývá následujícími okruhy témat: didaktika geografie jako vědní disciplína a její postavení v systému věd; vývoj didaktiky geografie; didaktický systém geografie; postavení zeměpisu v učebních plánech ZŠ a SŠ; učebnice, mapy a atlasy; úloha učitele zeměpisu ve vyučovacím procesu; organizační formy vyučování zeměpisu; vyučovací metody zeměpisu a jejich uplatnění; hodnocení znalostí a dovedností v zeměpise; pomůcky pro vyučování zeměpisu. Součástí předmětu je seminář, ve kterém se procvičují učitelské dovednosti.

Získané způsobilosti

Aplikace praktických didaktických znalostí.

Literatura

Kühnlová, H. Kapitoly z didaktiky geografie. Praha: Nakladatelství Karolinum, 1999. Petty, G., & Foltýn, J. Moderní vyučování. Praha: Portál, 2013. ISBN 978-80-262-0367-4.Machyček, J., Kühnlová, H., Papík, M. Základy didaktiky geografie. Bratislava: SPN, 1985. Šupka, J. Přehled didaktiky geografie ve cvičeních a úlohách. Díl 1, Obecná didaktika geografie. Brno: Rektorát UJEP, 1986. Šupka, J. Přehled didaktiky geografie ve cvičeních a úlohách. Díl 2, Speciální didaktika geografie. Brno: Rektorát UJEP, 1988.

Požadavky

Zpracování didaktické přípravy na vybrané téma středoškolské geografie a její praktická prezentace v semináři.

Garant

prof. RNDr. Danuše Nezvalová, CSc.

Vyučující

Mgr. Jan Hercik