Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z meteorologie a klimatologie (KGG / DSEMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / DSEMK - Seminář z meteorologie a klimatologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět rozebírá především problematiku studia klimatu malých oblastí. Studenti sestrojí topoklimatickou mapu okolí svého bydliště a doplní ji textovými vysvětlivkami. Pozornost je věnována zpracování klimatických charakteristik a terénním měřením.

Získané způsobilosti

Vysvětlení vazeb v meteorologii a klimatologii, prohloubení aktivních znalostí.

Literatura

Barry, R. G., Chorley, R. Atmosphere, Weather, Climate. London, New York: Routledge, 1998. Vysoudil, M. Meteorologie a klimatologie. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. ISBN 80-244-1455-4.Bonan, G. Ecological Climatology : Concepts and Applications. Cambridge: Cambridge University Press, 2002. ISBN 0521804760.Netopil, R. et al. Fyzická geografie I. Praha: SPN, 1984. Bednář, J. Meteorologie. Praha: Portál, 2003. Prošek, P., Rein, F. Mikroklimatologie a mezní vrstva atmosféry. Praha: SPN, 1982.

Požadavky

Vypracování topoklimatické mapy s vysvětlivkami, zpracování klimatických charakteristik z časových řad, popis klimatu okolí bydliště.

Garant

doc. RNDr. Miroslav Vysoudil, CSc.