Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z reg. g. Austrálie, Oc. a Ant. (KGG / DSRAO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / DSRAO - Seminář z reg. g. Austrálie, Oc. a Ant., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti si formou prezentací referátů a seminárních prací aktivně prohlubí znalosti k vybraným regionálním tématům fyzické i sociální geografie Austrálie, Oceánie, Antarktidy a Světového oceánu. Klade se důraz na zvládnutí samostatné práce s relevantními prameny informací a databázemi geografických dat, a to včetně schopnosti uceleně prezentovat zjištěné poznatky a reagovat v diskusi na zadané téma.

Získané způsobilosti

Vysvětlení geografické organizace Austrále, Oceánie a Anarktiky, prohloubení aktivních znalostí.

Literatura

Brinke, J. Austrálie a Oceánie. Praha: SPN, 1987. Jánský, B. Geografie moří a oceánů. Praha: Univerzita Karlova, 1992. Baar, V., Šindler, P. Regionální geografie světadílů a oceánů 1. Ostrava: Pedagogická fakulta OU, 1988. Inovecký, F. Austrálie. Praha: Svoboda, 1982. Anděl, J., Mareš, R. "Nový Svět" : Amerika, Austrálie a Oceánie. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2000. Thurman, H. V., Trujillo, A. P. Oceánografie. Praha: Computer Press, 2005. ISBN 80-2510-353-6.Ondřej, J. Právní režimy mezinárodních prostorů. Plzeň: Aleš Čeněk, 2004. Kunský, J. Zeměpis světa : Austrálie, Oceánie, Oceány, Polární kraje. Praha: Orbis, 1964.

Požadavky

Prezentace referátu a vypracování seminární práce na určené téma.

Garant

RNDr. Miloš Fňukal, Ph.D.