Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z regionální geografie Asie (KGG / DSRAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / DSRAS - Seminář z regionální geografie Asie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář se zaměřuje na podrobnější rozbor vybraných problémových aspektů vývoje v Asii. Jedná se zejména o přírodní, ekonomické, ekologické, sociální a politické aspekty. Důraz je kladen na kvalitní zpracování a prezentaci seminární práce, včetně diskuse.

Získané způsobilosti

Vysvětlení geografické organizace Asie, prohloubení aktivních znalostí.

Literatura

Kovář, J. Asie - dynamický kontinent : Hlavní faktory a ohniska růstu. Praha: Karolinum, 1999. Skokan, L. Asie : sociogeografický přehled. Ústí nad Labem: UJEP, 2006. Kolektiv. Dějiny 20. století : encyklopedie politického, ekonomického a kulturního dění. Praha: Mladá fronta, 1994. Brzezinski, Z. Bez kontroly : chaos v předvečer 21. století. Praha: Victoria Publishing, 1993. Kristof, N. D., Wudunn, S. Čína se probouzí : boj o duši rozvíjející se mocnosti. Praha: Dita, 1996. Skokan, L. Rusko : Geografický přehled. Ústí nad Labem: UJEP, 2005. ISBN 80-7044-647-1.Liščák, V., Fojtík, P. Státy a území světa. Praha: Libri, 1996. Horák, S. Střední Asie mezi Východem a Západem. Praha: Karolinum, 2005. ISBN 80-246-0906-1.Šindler, P. Urbanizační procesy v rozvojových zemích. (kap.4, str.23-36). Ostrava: Ostravská univerzita, 1999.

Požadavky

Seminární práce a její prezentace.

Garant

RNDr. Pavel Ptáček, Ph.D.