Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z fyzické geografie (KGG / DTCFG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / DTCFG - Terénní cvičení z fyzické geografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základem realizace cvičení je praktická aplikace metod fyzickogeografického výzkumu na konkrétní region. Vyhodnocení bude zaměřeno na prostorovou složku získaných informací s důrazem na jejich finální syntézu. V závěrečné etapě cvičení studenti analyzují a interpretují získané informace včetně tvorby souhrnné zprávy a její oponentury.

Získané způsobilosti

Aplikace znalostí získaných ve fyzickogeografických předmětech v rámci terénního výzkumu.

Literatura

Minár, J. et al. Geoekologický (komplexný fyzickogeografický) výskum a mapování vo veľkých mierkach. Bratislava: Geografika, 2001. Strahler, A., Strahler, A. Laboratory Manual for Physical Geography. Hoboken (NJ, USA): John Wiley & Sons, 2004. ISBN 0-471-47670-6.Kopp, J. et al. Úvod do regionálního výzkumu. Plzeň: ZČU, 2001. Bartkowski, T. Metody badań geografii fizycznej. Warszawa: PWN, 1977. Richling, A. et al. Metody szczególowych badań geografii fizycznej. Warszawa: PWN, 1993. Bašovský, O., Lauko, V. Úvod do regionálnej geografie. Bratislava: SPN, 1990.

Požadavky

Prezentace souhrnné zprávy a její obhajoba.

Garant

RNDr. Aleš Létal, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Aleš Létal, Ph.D.