Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia geografie (KGG / DUGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / DUGE - Úvod do studia geografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V přednáškách budou studenti seznamováni s pojmem geografie, včetně podrobné soustavy geografických věd s důrazem na vymezení objektů studia dílčích geografických disciplin. Kromě toho se studenti seznámí se základními trendy vývoje geografického myšlení a dějinami geografie. V průběhu kurzu získají přehled o výzkumných aktivitách současné geografie u nás i v zahraničí. Pozornost bude věnována i organizacím, ve kterých geografové působí, a také geografické literatuře a pramenům.

Získané způsobilosti

Vybavit si objekt a předmět studia geografie.

Literatura

Claval, P. An Introduction to Regional Geography. Fňukal, M. a kol. Historie katedry geografie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Riedlová, M. a kol. Úvod do studia geografie a dějiny geografie. Martínek, J., Martínek, M. Kdo byl kdo: Naši cestovatelé a geografové. Trávníček, D. Sto let České geografické společnosti.

Požadavky

Zvládnutí základního učiva.

Garant

doc. RNDr. Václav Toušek, CSc.

Vyučující

RNDr. Miloš Fňukal, Ph.D.doc. RNDr. Václav Toušek, CSc.RNDr. Miloš Fňukal, Ph.D.doc. RNDr. Václav Toušek, CSc.