Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy humánní geografie 2 (KGG / DZH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / DZH2 - Základy humánní geografie 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V úvodu je představen význam disciplíny, její metody a základní terminologie. Stěžejní část je věnována vybraným parciálním odvětvím výrobní a nevýrobní sféry - geografii zemědělství, průmyslu, dopravy, cestovního ruchu, obchodu a služeb. Je předkládán vývoj a současný stav těchto sektorů v globálním i regionálním měřítku a faktory, které způsobují jejich diferenciaci v rozdílných přírodních geografických oblastech, ale hlavně v odlišných politických, ekonomických a sociálních podmínkách.

Získané způsobilosti

Vybavit si základní termíny a koncepty užívané v ekonomické geografii.

Literatura

Toušek, V., Kunc, J., & Vystoupil, J. (2008). Ekonomická a sociální geografie. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk. Dicken, P. (2007). Global shift: mapping the changing contours of the eorld economy. New York, N.Y: Guilford Press. Mackinnon, D., Cumbers, A. (2011). Introduction to economic geography. Globalization, Uneven Development an Place. 2nd edition. Pearson Education Limited. Maryáš, J., & Vystoupil, J. (2001). Ekonomická geografie. Brno: Masarykova univerzita. Ekonomicko-správní fakulta. Štěpánek, V., Kopačka, L., Šíp, J. (2001). Geografie cestovního ruchu. Praha: Karolinum. Novotná, M., & Götz, A. (1995). Geografie zemědělství ČR. Plzeň: Západočeská univerzita. Pedagogická fakulta. Knox, P. L., Marston, S. A. (2004). Human geography : places and regions in global context. Prentice Hall. Popjaková, D. (1997). Základné kapitoly z geografie priemyslu. Prešov: Prešovská univerzita. Spišiak, P. (2007). Základy geografie poľnohospodárstva a lesného hospodárstva. Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: zpracování zadaných samostatných cvičení.Požadavky ke zkoušce: znalosti v rozsahu přednášek a určené literatury.

Garant

RNDr. Tatiana Mintálová, Ph.D.doc. RNDr. Zdeněk Szczyrba, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Tatiana Mintálová, Ph.D.doc. RNDr. Zdeněk Szczyrba, Ph.D.RNDr. Tatiana Mintálová, Ph.D.doc. RNDr. Zdeněk Szczyrba, Ph.D.