Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS v regionální geografii 3 (KGG / GISR3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / GISR3 - GIS v regionální geografii 3, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zabývá těmito okruhy: používání analytických nástrojů GIS,; pořizování, správa a editace prostorových dat. Důležitou součástí je aplikace všech metod na konkrétních příkladech využití, jak se s nimi lze setkávat ve státní správě i soukromém sektoru. Projekt, který bude řešen v praxi, bude probíhat ve spolupráci s magistrátem města Olomouce.

Získané způsobilosti

Praktická aplikace metod GIS v regionální geografii.

Literatura

Voženílek, V. a kol. Integrace GPS/GIS v geomorfologickém výzkumu. Olomouc : VUP, 2001. Rapant, P. Úvod do družicových polohových systémů. Ostrava: VŠB, 1996. Voženílek, V., Strakoš, V. City logistics : Dopravní problémy města a logistika. Olomouc : Vydavatelství Univerzity Palackého, 2009. GIS ve státní správě : sborníky referátů ze semináře (několik ročníků). Litomyšl : Invence. Moravec, D., Votýpka, J. Regionalised modelling. Praha: Karolinum Press, 2003. ISBN 80-246-0638-0.Územní plány a GIS : Praha, 15.-16.11.2000 : sborník konference : Praha, 15. a 16. listopadu 2000. Praha: Agora, 2000. ISBN 80-902945-0-2.

Požadavky

Aktivní účast ve cvičeních.

Garant

RNDr. Aleš Létal, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Aleš Létal, Ph.D.Mgr. Petr Šimáček