Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komplexní geografická exkurze (KGG / KGEX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / KGEX - Komplexní geografická exkurze, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komplexní geografická exkurze je zaměřena na aplikaci poznatků získaných v dílčích geografických disciplínách v praxi. Navštíveny jsou významné fyzickogeografické a sídelní lokality v modelových územích (např. Broumovsko: Adršpašsko-teplické skalní město, Broumovský klášter; Trutnovsko: žacléřsko-svatoňovický revír; Krkonoše; Frýdlantsko: Jizerské hory, Lázně Libverda; Českolipsko: bývalý vojenský prostor Ralsko; Mladoboleslavsko: závod Škoda Auto a. s., Dokesko). Na jednotlivých lokalitách je hodnocen jejich přírodní a socioekonomický potenciál a možnosti jeho využití.

Získané způsobilosti

Vysvětlení fyzickogeografických a humáně geografických jevů ve vybraném regionu.

Literatura

Toušek, V. et al. Czech Republic - Portraits of Regions. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj, 2005. ISBN 8023963465.Mackovčin, P., Sedláček, P. (eds.). Chráněná území ČR. Svazek I-XIV. Praha: Agentura ochrany přírody a krajiny, 2002-2005. Hampl, M. Regionální vývoj : specifika české transformace, evropská integrace a obecná teorie. Praha: PřF UK, 2001. Czudek, T. Vývoj reliéfu krajiny České republiky v kvartéru. Brno: Moravské zemské muzeum, 2005. Chlupáč, I. et al. Geologická minulost České republiky. Praha: Academia, 2002. ISBN 8020009140.Herčík, F., Herrmann, Z., Valečka, J. Hydrogeologie České křídové pánve. Praha: Český geologický ústav, 1999. regionální literatura k modelovým regionům. Czudek, T. Reliéf Moravy a Slezska v kvartéru. Tišnov: SURSUM, 1997. ISBN 8085799278.

Požadavky

Aktivní účast včetně prezentace.

Garant

doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D.doc. RNDr. Zdeněk Szczyrba, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin ErlebachRNDr. Miloš Fňukal, Ph.D.Mgr. Pavel Klapka, Ph.D.RNDr. Tatiana Mintálová, Ph.D.doc. RNDr. Zdeněk Szczyrba, Ph.D.