Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografická exkurze v České rep. (KGG / KGEXE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / KGEXE - Geografická exkurze v České rep., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komplexní geografická exkurze je zaměřena na aplikaci poznatků získaných v dílčích geografických disciplínách v praxi. Navštíveny jsou významné fyzickogeografické a sídelní lokality v modelových územích (např. Broumovsko: Adršpašsko-teplické skalní město, Broumovský klášter; Trutnovsko: žacléřsko-svatoňovický revír; Krkonoše; Frýdlantsko: Jizerské hory, Lázně Libverda; Českolipsko: bývalý vojenský prostor Ralsko; Mladoboleslavsko: závod Škoda Auto a. s., Dokesko). Na jednotlivých lokalitách je hodnocen jejich přírodní a socioekonomický potenciál a možnosti jeho využití.

Získané způsobilosti

Vysvětlení fyzickogeografických a humáně geografických jevů ve vybraném regionu.

Literatura

Toušek, V. et al. Czech Republic - Portraits of Regions. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj, 2005. ISBN 8023963465.Mackovčin, P., Sedláček, P. (eds.). Chráněná území ČR. Svazek I-XIV. Praha: Agentura ochrany přírody a krajiny, 2005. Hampl, M. Regionální vývoj : specifika české transformace, evropská integrace a obecná teorie. Praha: PřF UK, 2001. Chlupáč, I. et al. Geologická minulost České republiky. Academia Praha, 2002. Herčík, F., Herrmann, Z., Valečka, J. Hydrogeologie České křídové pánve. Praha: Český geologický ústav, 1999. regionální literatura k modelovým regionům. Czudek, T. Reliéf Moravy a Slezska v kvartéru. Tišnov: SURSUM, 1997. ISBN 8085799278.Czudek, T. Vývoj reliéfu krajiny České republiky v kvartéru. Brno: Moravské zemské muzeum, 2005.

Požadavky

Aktivní účast spojená s prezentací

Garant

doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D.