Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní metody a formy výuky zeměpisu (KGG / MMFVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / MMFVZ - Moderní metody a formy výuky zeměpisu, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se seznámí se základními principy aktivních metod, tj. s metodami zaměřenými na žáka, na jeho potřeby a jeho systém poznatků, kdy je žák centrem dění ve třídě a aktivně se zúčastňuje procesu vzdělávání. Prostřednictvím obsahu zeměpisného vzdělávání si studenti osvojí některé moderní metody a formy výuky, seznámí se s principy konstruktivismu, uvědomí si odlišnost učebních stylů, praktikují zásady kooperativní výuky, uvědomí si zásady soutěžení v kolektivu a důležitost zpětné vazby.

Získané způsobilosti

Aplikace moderních metod a forem výuky do hodin zeměpisu.

Literatura

Kyriacou, Ch. Klíčové dovednosti učitele : cesty k lepšímu vyučování. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-434-2.Petty. G. Moderní vyučování. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-427-4.Čechová, B. et al. Nápadník pro rozvoj klíčových kompetencí ve výuce. Praha: www.scio.cz, 2006. ISBN 80-86910-53-9.Mareš, J. Styly učení žáků a studentů. Praha, Portál, 1998. ISBN 80-7178-246-7.Kühnlová, H. Kapitoly z didaktiky geografie. Praha: Nakladatelství Karolinum, 1999. http://www.vuppraha.cz/Různí autoři. Učebnice zeměpisu (geografie).

Požadavky

Zpracování zadaných samostatných úkolů.

Garant

RNDr. Miloš Fňukal, Ph.D.