Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Místní region ve výuce zeměpisu (KGG / MR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / MR - Místní region ve výuce zeměpisu, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Budou probrány následující okruhy témat: téma místního regionu v rámcových, resp. školních vzdělávacích programech, místní region v učebnicích zeměpisu a současný stav výuky místního regionu na ZŠ a SŠ, interdisciplinární přístupy při výuce místního regionu, metody a formy výuky využitelné při výuce místního regionu, geografická vycházka, resp. exkurze (plánování, realizace).

Získané způsobilosti

Aplikace tématu místního regionu v interdisciplinárním a přímo geografickém pojetí do výuky základních a středních škol.

Literatura

Kühnlová, H. Kapitoly z didaktiky geografie. Praha: Nakladatelství Karolinum, 1999. Čechová, B. et al. Nápadník pro rozvoj klíčových kompetencí ve výuce. Praha: www.scio.cz, 2006. ISBN 80-86910-53-9.Kühnlová, H. Život v našem regionu: pracovní učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, 2007. ISBN 978-80-7238-489-1.Petty. G. Moderní vyučování. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-427-4.http://www.vuppraha.cz/Různí autoři. Učebnice zeměpisu (geografie).

Požadavky

Zpracování zadaných samostatných úkolů.

Garant

RNDr. Miloš Fňukal, Ph.D.