Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody sociální a ekonomické geografie (KGG / MSEGV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / MSEGV - Metody sociální a ekonomické geografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Důraz bude kladen na metody analýzy a syntézy sociálních a ekonomickogeografických informací včetně metod sběru primárních geografických dat. Kromě seznámení s jednoduchými výzkumnými metodami a technikami bude předmět zaměřen i na složitější statistické metody (vícerozměrná analýza). Ve cvičeních si studenti na případových výzkumných tématech ověří použití metod - pozornost bude věnována i metodologii výzkumu.

Získané způsobilosti

Aplikace základních metod v socioekonomické geografii.

Literatura

Hendl, J. Kvalitativní výzkum: základní metody a aplikace. Praha: Portál, 2005. ISBN 8073670402.Isard, W. Methods of Interregional and Regional Analysis. Aldershot: Ashgate, 1998. ISBN 1-85972-410-8.Heřmanová, E. Vybrané vícerozměrné statistické metody v geografii. Praha: SPN, 1991. Barber, G. M. Elementary Statistics for Geographers. New York: Guilford, 1988. Potůček, M. (ed.). Manuál prognostických metod. Praha: Sociologické nakladatelství, 2006. ISBN 80-86429-55-5.Bašovský, O., Lauko, V. Úvod do regionálnej geografie. Bratislava: SPN, 1990. Ivanička, K. Základy teórie a metodológie socioekonomickej geografie. Bratislava: SPN, 1987.

Požadavky

Vypracování souboru cvičení zaměřených na aplikaci metod sociálně- a ekonomickogeografického výzkumu.

Garant

doc. RNDr. Václav Toušek, CSc.

Vyučující

Mgr. Miloslav Šerýdoc. RNDr. Václav Toušek, CSc.Mgr. Miloslav Šerýdoc. RNDr. Václav Toušek, CSc.