Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Územní plánování a urbanismus (KGG / UPU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGG / UPU - Územní plánování a urbanismus, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zabývá problematikou vývoje urbanismu a územním plánováním. Studenti budou rovněž seznámeni se současnou platnou legislativou územního plánování a stavebního řádu, procesem pořizování a schvalování ÚPD. Součástí bude i praktické cvičení v terénu, prezentace seminární práce a návštěva orgánů ÚP.

Získané způsobilosti

Vybavit si základní pojmy a koncepty územního plánování a urbanismu.

Literatura

Hall, P. Urban and Regional Planning. London: Routledge, 1993. Maier, K. Územní plánování. Praha: FA ČVUT, 2000. Perlín, R., Kubeš, J. Územní plánování pro geografy. Praha: Karolinum, 1998. Hrůza, J., Zajíc, J. Vývoj urbanismu I a II. Praha: ČVUT, 1995. Maier, K. Hospodaření a rozvoj českých měst 1850-1938. Praha: Academia, 2005. ISBN 80-200-1245-1.Janečková, L., Vaštíková, M. Marketing měst a obcí. Grada, 1999. Ward, S. V. Planning and Urban Change. 2nd ed. London: SAGE Publications, 2004. ISBN 0-7619-4318-8.Hrůza, J. Slovník soudobého urbanismu. Praha: Odeon, 1977.

Požadavky

Samostatná práce a její prezentace.

Garant

RNDr. Pavel Ptáček, Ph.D.doc. RNDr. Zdeněk Szczyrba, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Ptáček, Ph.D.doc. RNDr. Zdeněk Szczyrba, Ph.D.Ing. Jana ZímováRNDr. Pavel Ptáček, Ph.D.Ing. Jana Zímová