Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD (KGI / CADX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / CADX - CAD, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na osvojení si základních práce s vybraným produktem CAD, zejména s technikami digitálního kreslení a nejmodernějšími přístupy ke CAD datům v oblasti GIS. Studenti se seznámí s produktem Autodesk Map 3D. Důraz je kladen na zvládnutí všech dostupných GIS operací. Zkušenosti s prací jsou postupně zevšeobecňovány.Sylabus:1. Tvorba a aktualizace dat,2. Připojování a dotazování dat,3. Popisná a atributová data, Import a export dat do GML4. Uložení dat v externích databázích,5. Tvorba topologie, Síťové analýzy,6. Překryvné analýzy,7. Vizualizace a správa dat, Tvorba tematických map,8. Analýzy hypsometrie, sklonů, orientace, povodí,9. Data Flow Diagramy10. Tvorba tiskových výstupů.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Finkelstein, E. (2009). AutoCAD and AutoCAD LT 2010 Bible. Wiley Publishing, Indianopolis, Indiana, USA. Dobešová, Z. (2007). AutoCAD Map 3D. Computer Press Brno. Dobešová, Z., Harbula, J., Svobodová, J. AutoCAD Raster Design. Praktické použití . Univerzita Palackého. Fořt, J., Kletečka. P. AutoCAD 2012. Computer Press, Brno. Dobešová, Z., Dobeš M. (2005). Sbírka příkladů Autodesk Map 3D, skriptum. Vydavatelství UP, Olomouc.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu (zkouška).

Garant

Ing. Zdena Dobešová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdena Dobešová, Ph.D.Ing. Zdena Dobešová, Ph.D.