Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geoinformatics (KGI / GI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / GI - Geoinformatics, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je vyučován v angličtině a je určen zejména pro zahraniční studenty. Důraz je kladen na reprezentaci reality v digitálním prostředí, popis jednotlivých geoinformačních technologií (GIT), budování GIS a jejich využití v různých vědních disciplínách. V rámci seminářů se studenti seznámí se základními pravidly geoinformatické práce, se základními zdroji studia geoinformatiky, GIT a GIS, osvojí si základní anglickou terminologii a pravidla prezentace odborných poznatků. Předmět je základem celého studia geoinformatiky. Navazují na něj další předměty.Přednášky obsahují témata: Základy geoinformatiky, Geoinformační technologie, Data, Digitální geografická data v ČR, Pojetí GIS, Technické vybavení GIS, Programové vybavení GIS, Organizační struktura GIS, Datové modely, GIS operace, Digitální modely reliéfu.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

T. Wade, S. Sommer. A to Z GIS : an illustrated dictionary of geographic information systems. A. M. Palmer. Analyzing our world using GIS.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu (zkouška).

Garant

RNDr. Jaroslav Burian, Ph.D.prof. RNDr. Vít Voženílek, CSc.

Vyučující

RNDr. Jaroslav Burian, Ph.D.Mgr. Jitka Doležalová