Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS ve veřejné správě (KGI / GISVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / GISVP - GIS ve veřejné správě, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je seznámit studenty s kompletní problematikou využití geoinformačních technologií ve veřejné správě. Přednášena jsou následující témata:1.Úvod do GIS ve státní správě2.Nasazení technologie GIS na městských úřadech, ORP, krajských úřadech a jejich odborech3.Možnosti intra/internetových technologií v oblasti GIS veřejné správy4.Registry ? obyvatelstva, policejní, UIR-ADR, nemovitostí, ekonomických subjektů5.Agendy veřejné správy ? ekonomické, majetkové, správní a evidenční, ?6.Katastr nemovitostí, katastrální mapa, digitální technická mapa, adresy, čísla popisná, čísla orientační7.Informatizace veřejné správy8.Informační systémy veřejné správy ? e-Government, Czech point, atestace, elektronický podpis, e-podatelny9.GIS a územní plánování - územní plán, datové modely, metodiky, územní plán jako kartografické dílo10.Územně analytické podklady11.SWOT analýza

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopnosti pochopení problému.Vysvětlit podstatu a interpretovat data, rozlišit a klasifikovat zadaný problém, předpovídat chování daných jevů.

Literatura

Baudyš P. Katastr a nemovitosti. Praha, 2003. Mikulík, O., Voženílek, V., Vaishar, A. a kol. Studium rozvoje regionu založené na vizualizaci geoinformačních databází. Olomouc, 2008. www.cuzk.cz . www.cuzk.cz . www.geobusiness.cz . www.geobusiness.cz . www.cagi.cz. www.cagi.cz. www.urbanismus.cz. www.urbanismus.cz.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu. Vypracování zadaných cvičení, vyřešení samostatného praktického úkolu.

Garant

RNDr. Jaroslav Burian, Ph.D.prof. RNDr. Vít Voženílek, CSc.

Vyučující

RNDr. Jaroslav Burian, Ph.D.