Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geoinformatika v socioekonom. geografii (KGI / GSEG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / GSEG - Geoinformatika v socioekonom. geografii, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Geoinformatické aplikace v socioekonomické geografii jsou zaměřeny na následující témata:1.Obecný úvod, humánní geografie2.Tvorba projektů v GIS, datové zdroje pro socioekonomické analýzy, prostorové analýzy3.Síťové analýzy, analýzy dostupnosti, Thiessen polygony4.Statistické a demografické analýzy v prostředí GIS5.Využití 3D v socioekonomických analýzách6.Mapy využití země, landuse, landcover7.Geomarketing8.SWOT analýza9.Frikční povrchy10. lokalizace socioekonomických aktivit pomocí analýzy v GIS11. Územní plánování, informační systémy o území12. Facility management13. Hlavní aplikační oblasti v sociální a ekonomické geografie

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Tuček, J. Geografické informační systémy : principy a praxe. Praha: Computer Press, 1998. ISBN 80-7226-091-X.Kolektiv. Pracujeme s geografickým informačním systémem ArcView GIS : poznejte svět počítačových map a geografických informačních systémů pro každého. Praha: Computer Press, 1999. Ivanička, K. Úvod do ekonomicko- geografického výskumu. Bratislava: SNTL, 1971.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu (zkouška).

Garant

RNDr. Jaroslav Burian, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jaroslav Burian, Ph.D.RNDr. Jaroslav Burian, Ph.D.