Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Katastr nemovitostí (KGI / KN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / KN - Katastr nemovitostí, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Akcentováno je formování prostorové představivosti a získávání návyků k preciznímu provádění vlastních prací s katastrem nemovitostí, k zamezení zásadních chyb při zpracování katastrálních map. V rámci cvičení studenti pracují s katastrálními mapami a sestavují DKM (digitální katastrální mapy) a soubor popisných informací jako podmínku zápočtu.Sylabus: Úvod do katastru; Předmět a obsah katastru; Dějiny katastru (přehled vybraných významných historických události); Katastrální operát; Katastr nemovitostí a občanské právo; Stabilní katastr a pozemkový katastr; Digitalizace katastrálních map; Analýza katastrálních map (KM,DKM a KM-D); Informační systém ISKN; Organizace a vedení katastru

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopnosti pochopení problému.Vysvětlit podstatu a interpretovat data, rozlišit a klasifikovat zadaný problém, předpovídat chování daných jevů.

Literatura

Baudyš P. Katastr a nemovitosti. Praha, 2003. Kuba, B., Olivová, K. Katastr nemovitostí po novele. Linde, Praha, 2002. Václav, T. Katastr nemovitostí v otázkách a odpovědích. Aspi, Praha, 2005. Gerhard, L. Land Registration and Cadastral Systems: Tools for Land Information and Management (Paperback). Stockholm, 2000. Jantien, S., Peter,V. O. 3D cadastre in an internaional context. London, 2006.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu (kolokvium).

Garant

RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.