Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální kartografie (KGI / PGSDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / PGSDK - Digitální kartografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Je zaměřen na realizaci kartografických úloh v počítačovém prostředí. Vybraná kartografická témata jsou přednášena s důrazem na propojení počítačové kartografie a geografických informačních systémů. Předmět obsahuje témata: Pojetí a specifika počítačových map, Referenční systémy v počítačové kartografii, Mapy na internetu, Mapové servery, Digitální zdroje kartografických dat v ČR, Metadata počítačových map, Webové mapy a atlasy, Interoperabilita a další.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Batson, R.M. Cartography of the Planets: New Methods, Its Status, and Its Future. September 1987, Photogrammetric Engineering and Remote Sensing, Vol. 53, No. 9, pp. 1211-1218, 1987. Baxes, G.A. Digital Image Processing Principles and Applications. John Wiley and Sons Inc., New York, pp 350-353, 1994. McMaster, R.B. & Shea, S. Generalisation in Digital Cartography. The Association of American Geographers, Washington D.C., pp.3, 71-91, 1992. Huml M., Michal J. Mapování 10. Vydavatelství ČVUT, Praha, 2000. Kliment V. Právní vztahy k nemovitostem. VÚGTK, Praha, 1998. Veverka B. Tématická a topografická kartografie. Vydavatelství ČVUT, Praha, 1998.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu .

Garant

prof. Ing. Bohuslav Veverka, DrSc.prof. RNDr. Vít Voženílek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Bohuslav Veverka, DrSc.