Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování a simulace prostorových jevů (KGI / PGSMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / PGSMS - Modelování a simulace prostorových jevů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Veškeré aspekty modelování geografických jevů jsou přednášeny v teoretické rovině a jsou demonstrovány na vybraných úlohách. Semináře jsou koncipovány jako diskusní fóra nad příkladovými studiemi modelování v GIS. Přednášena jsou témata: Počítačové modelování Modely a systémy, Síťové analýzy, Analýzy bodových polí, Regresní modely, Deterministické modely, Stochastické modely, Modely ve fyzické geografii, Modely v socioekonomické geografii.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Voženílek, V. Cartography for GIS - geovisualization and map communication. Olomouc, Vydavatelství UP, 140 s., 2005. ISBN 80-244-1047-8.Mather, P. M. Computer Applications in Geography. Chichester, John Willey and Sons, 225 s., 1991. Kirkby, M.J.J., Naden, P.S., Burt, T.P., Butcher, D.P. Computer Simulation in Physical Geography. Chichester, John Willey and Sons, 277 s., 1987. Voženílek, V. Geografické informační systémy I - pojetí, historie, základní komponenty. Olomouc: Vydavatelství UP, 2001. ISBN 80-7067-802-X.Longley, P.A., Goodchild, M.F., Maguire, D.J., Rhind, D.M. Geographic Information Systems and Science. London, Wiley&Sons, 472 s., 2001. Voženílek, V. a kol. Integrace GPS/GIS v geomorfologickém výzkumu. Olomouc : VUP, 2001. Thomas, R. W., Huggett, R. J. Modelling in Geography: A Mathematical Approach. London, Harper&Row Publishers, 338 s., 1980. Chorley, R. J., Hagett, P. Models in Geography. Methuen Ltd., 816 s., 1967. Zeiler, M. Our World: The ESRI Guide to Geodatabase Design. ESRI Press, Redlands, 1999.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu .

Garant

prof. RNDr. Vít Voženílek, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Vít Voženílek, CSc.