Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie, analýza a interp. radarových dat (KGI / PGSRD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / PGSRD - Teorie, analýza a interp. radarových dat, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Interpretace a analýza družicových a leteckých dat je vysvětlena v kontextu možností a omezení jednotlivých datových zdrojů. a jejich geometrických, polarizačních a frekvenčních vlastností. Praktické využití a aplikace použití získaných informací jsou shrnuty v přehledu. Hlavní témata přednášek jsou:- Fyzikální principy obrazových dat v mikrovlnné frekvenci- Hlavní družicové a letecké zdroje dat- Systémy s umělou anténou (SAR)- Systémy s boční vizí (SLAR)- Geometrická charakteristika obrazových dat- Vlastnosti snímaného objektu ovlivńující radarový signál- Radarová interferometrie- Interpretace radarových dat

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Kolář, J., Halounová, L., Pavelka, K. Dálkový průzkum Země. Skripta, ČVUT v Praze, 2. vydání, 164str., 2002. Kolář, J. , Halounová, L., Pavelka, K. Dálkový průzkum Země 10. ČVUT, Praha, 164 s., 1997. Mathys, S.J. Fundametals of Electronic Digital Image Processing. IEEE Press, 1996. Dobson, M.C., Ulaby,F.T., Pierce,L.E. Land-cover classification and estimation of terrain attributes using synthetic aperture radar. Remote Sensing of Environment, vol. 51, no. 1, p. 199-214, 1995. Martin,S., Holt.B., Cavalieri,D.J., Square,V. Shuttle imaging radar B (SIR-B) Weddell Sea ice observations: A comparison of SIR-B and scanning multichannel microwave radiometer ice concentrations. Journal of Geophysical Research, Vol.92, Issue C7, 1987. Blom, R., Elachi,C. Spaceborne and airborne imaging radar observations of sand dunes. Journal of Geophysical Research, Vol. 86, Issue B4, p.3061-3073, 1981.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu.

Garant

doc. Ing. Jan Kolář, CSc.prof. RNDr. Vít Voženílek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Lenka Motyčková, CSc.