Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy geodézie a fotogrammetrie (KGI / ZAGEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / ZAGEF - Základy geodézie a fotogrammetrie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na vybraných příkladech a metodách jsou studenti seznamování s podstatou a využíváním digitální fotogrammetrie. Ve cvičeních studenti pracují s leteckými snímky známého území a provádějí na nich praktické úlohy. Na cvičeních z geodézie uplatní studenti nabyté znalosti v praxi, kdy se podrobně seznámí s geodetickými pomůckami a budou s nimi provádět polohopisné i výškopisné měření. Student také nebude ochuzen o geodetické výpočty a další zpracování měřených údajů. Na závěr kurzu posluchači absolvují třídenní terénní cvičení.Sylabus předmětu1 Geodetické základy I, geodetické základy II2 Geodetické přístroje3 Měření délek, měření úhlů, měření výšek4 Metody měření polohopisu5 Metody měření výškopisu6 Podrobné mapování, využití GNSS v geodézii7 Úvod do fotogrammetrie, Souřadnicové soustavy ve fotogrammetrii8 Analogové, analytické a digitální řešení fotogrammetrických úloh9 Vnitřní a vnější orientace snímků, určování prvků orientace10 Pozemní fotogrammetrie jednosnímková a stereofotogrammetrie, vzorce a přesnost11 Analogové a analytické metody vyhodnocování měřických snímků12 Měřické komory, letecká fotogrammetrie a její dělení, Letadla a ostatní nosiče, Projekt snímkového letu13 Vlícovací a podrobné body, klasifikace a místní šetření, Organizace letové služby

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Pavelka, K. (1998). Fotogrammetrie 10. Vydavatelství ČVUT, Praha. Pavelka, K. (1998). Fotogrammetrie 20. Vydavatelství ČVUT, Praha. Hauf, M. et al. (1989). Geodézie. Praha. Chamout, L., Skála, P. (2003). Základy geodézie. Praha. Čapek, R. et al. (1992). Geografická kartografie. Praha, SPN.

Požadavky

Odevzdané 4 úlohy zadané v hodináchÚspěšné splnění písemné zkouškyZnalost témat v rámci náplně předmětu.

Garant

RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.