Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy geodézie (KGI / ZGEOD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / ZGEOD - Základy geodézie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na přednáškách se student seznámí s geodetickými základy ČR, pozná základní geodetické metody a pochopí princip měření polohopisu a výškopisu. Dále se podrobně seznámí s principem jednotlivých geodetických pomůcek. Na cvičeních nabyté znalosti uplatní v praxi, kdy se podrobně seznámí s geodetickými pomůckami a bude s nimi provádět polohopisné i výškopisné měření. Student také nebude ochuzen o geodetické výpočty a další zpracování měřených údajů. Po úspěšném absolvování kurzu bude schopen samostatně provádět základní geodetické práce včetně následného zpracování.Sylabus:Geodetické základy I, geodetické základy II, geodetické přístroje, měření délek, měření úhlů, měření výšek, metody měření polohopisu, metody měření výškopisu, určování souřadnic, podrobné mapování, využití GPS v geodézii, praktická cvičení v terénu, zpracování dat

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Hauf, M. et al. Geodézie. Praha, 1989. Čapek, R. et al. Geografická kartografie. Praha, SPN, 1992. Chamout, L., Skála, P. Základy geodézie. Praha, 2003.

Požadavky

Odevzdané 4 úlohy zadané v hodináchÚspěšné splnění písemné zkouškyZnalost témat v rámci náplně předmětu.

Garant

RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.