Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy informatiky (KGI / ZINFO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGI / ZINFO - Základy informatiky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplní předmětu je seznámení studentů se základy informatiky a počítačové techniky tak, aby byl schopen bez problémů zvládnout následné studium. Cílem předmětu je sjednotit znalosti studentů v dané oblasti na požadovanou úroveň. Předmět je orientován prakticky.Sylabus:1. Počítač. Vývoj počítačů. Osobní počítač - základní struktura, stručný přehled aktuálního hardware (procesory, paměti, periferie, GPU a další specializovaný hardware).2. Operační systémy. Windows. Linux. Základní práce s OS - souborové systémy, kódování dat, správa uživatelů, přístupová práva uživatelů.3. Počítačové sítě založené na protokol TCP/IP.4. Počítačová bezpečnost. Antiviry, Firewall. Antimalware. Zálohování dat.5. Virtualizace počítačů.6. Vektorová a rastrová grafika. Grafické formáty. Barevné modely. Rozlišení obrazu. Skenování.7. Kancelářské balíky MS Office a Open Office.8. Typografický systém LaTeX.9. Tvorba a správa webu. HTTP, HTML, XHTML.10. Tvorba a správa webu. CSS. Validace webových stránek.

Garant

doc. Mgr. Jiří Dvorský, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jiří Dvorský, Ph.D.Mgr. Rostislav Nétek, Ph.D.Ing. Zdena Dobešová, Ph.D.doc. Mgr. Jiří Dvorský, Ph.D.Mgr. Rostislav Nétek, Ph.D.