Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bankovnictví 4 (KMA / B4E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / B4E - Bankovnictví 4, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Podstata úvěru a jeho funkce, členění úvěrů.2.Krátkodobé bankovní úvěry. Kontokorentní úvěr, další krátkodobé úvěry (lombardní úvěry ad).3.Směnečné úvěry.4.Spotřebitelské úvěry.5.Střednědobé a dlouhodobé bankovní úvěry.6.Zásady a rizika úvěrových obchodů.7.Řízení úvěrového rizika. Úvěrový proces. Úvěrová smlouva.8.Úvěrové registry. Klasifikované úvěry. Rating.9.Evropské ekonomická integrace.10.Mezinárodní finanční a bankovní instituce.11.Peněžní a kapitálové investiční obchody bank, cenné papíry.12.Současné vývojové trendy v bankovnictví. Globalizace13.Shrnutí, závěrečné hodnocení analýza seminárních prací.

Získané způsobilosti

Znalost, porozuměníUmět se orientovat v aktivních bankovních obchodech, mít přehled o vývojových trendech v bankovnictví a o mezinárodních finančních a bankovních institucích.

Literatura

kolektiv autorů. Bankovnictví. Bankovní institut, 2005. Šenkýřová a kol. Bankovnictví II. Grada Piblishing, 1998. Palouček a kol. Bankovnictví. C.H.Beck, 2006. Dvořák. Bankovnictví pro bankéře a klienty. Linde, 2005. deník Hospodářské noviny. Odborný měsíčník Bankovnictví. Revenda a kol. Peněžní ekonomie a bankovnictví. Management Press, 2005. Týdeník Ekonom.

Požadavky

1. Znalost bankovních produktů a služeb v oblasti aktivních a pasivních obchodů, schopnost analytického pohledu na tuto oblast.2. Zvládnutí nástrojů tuzemského a zahraničního platebního styku organizovaného bankami.3. Analyzovat rizika úvěrových obchodů a obchodů bank na finančním trhu.4. Přehled o aktuálním vývoji bankovnictví v ČR a ve světě.

Garant

Mgr. Eva Bohanesová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan SaparaIng. Jan Sapara