Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Funkcionální analýza 2 (KMA / FA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / FA2 - Funkcionální analýza 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Princip uzavřeného grafu.2. Princip stejnoměrné omezenosti.3. Reflexivní prostor.4. Eberleinova-Šmuljanova věta.5. Brouwerova věta o pevném bodě.6. Totálně spojitý operátor.7. Schauderova věta o pevném bodě a její důsledky.8. Brouwerův stupeň zobrazení.9. Věty o pevném bodě v polouspořádaných prostorech.10. Diferenciální počet v normovaných lineárních prostorech (Gâteauxova a Fréchetova derivace operátoru).11. Věta o implicitním operátoru.12. Spektrální teorie lineárních a spojitých lineárních operátorů v normovaných lineárních prostorech a součinových prostorech.13. Spektrální teorie totálně spojitých lineárních operátorů a symetrických totálně spojitých lineárních operátorů v normovaných lineárních prostorech a součinových prostorech.

Získané způsobilosti

Porozumět základním principům funkcionální analýzy.

Literatura

M. Fabian a kol. Functional Analysis and Infinite-Dimensional Geometry. Springer New York, 2001. K. Najzar. Funkcionální analýza. SPN, Praha, 1988. P. Drábek, J. Milota. Lectures on Nonlinear Analysis. Plzeň, 2004. K. Deimling. Nonlinear functional analysis. Springer, 1985. Taylor, A. E. Úvod do funkcionální analýzy. Academia, Praha, 1977. J. Lukeš. Zápisky z funkcionální analýzy. MatFyzPress, 2001.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast, řešení domácích úkolů.Zkouška: rozumět látce a umět dokázat stěžejní tvrzení.

Garant

prof. RNDr. Svatoslav Staněk, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Karel Pastor, Ph.D.doc. Mgr. Karel Pastor, Ph.D.