Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Funkcionální diferenciální rovnice (KMA / FDR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / FDR - Funkcionální diferenciální rovnice, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, kompaktní a totálně spojité operátory, věty o pevném bodě (Schauderova, Rotheova, Leray-Schauderova alternartiva, Guo-Krasnoselskiho, Leray-Schauderův stupeň zobrazení),Cauchyova úloha pro funkcionální diferenciální rovnice, okrajové úlohy pro skalární funkcionální diferenciální rovnice, systémy funkcionálních diferenciálních rovnic s ohraničeným zpožděním (existence, jednoznačnost, lokální vlastnosti, globální vlastnosti, spojitá závislost na počáteční funkci), lineární systémy funkcionálních diferenciálních rovnic s konstantními koeficienty a ohraničeným zpožděním, kladná řešení okrajových úloh pro funkcionální diferenciální rovnice se zpožděním.

Získané způsobilosti

PorozuměníPorozumět lokálním a globálním vlastnostem řešení systému funkcionálních diffferenciálních rovnic.

Literatura

J. Hale, S. M. Verduyn Lunel. Introduction to functional differential equations. Springer, 1993. Deimling, K. Nonlinear functional analysis. Mineola, N.Y: Dover, 2010. ISBN 978-0-486-47441-0.M. Greguš, M. Švec, V. Šeda. Obyčajné diferenciálne rovnice. Alfa, SNTL, 1985. R.D. Driver. Ordinary and delay differential equations. Springer-Verlag, New York Inc. , 1977.

Požadavky

Ústní zkouška: prokázat znalost předmětu a umět dokázat některá tvrzení.

Garant

prof. RNDr. Svatoslav Staněk, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Svatoslav Staněk, CSc.