Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 1 (KMA / MA1M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MA1M - Matematická analýza 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Reálná čísla. Supremum a infimum množiny. Věta o supremu. Topologie číselné osy.2. Posloupnosti reálných čísel. Limita posloupnosti. Vybrané posloupnosti. Číslo e.3. Funkce jedné proměnné. Globální a lokální vlastnosti funkcí. Elementární funkce.4. Limita funkce. Věty o limitách. Operace s nevlastními limitami.5. Spojitost funkce v bodě. Věty o spojitosti. Body nespojitosti. Funkce spojité na intervalu. Stejnoměrná spojitost funkce.6. Derivace funkce. Derivace vyšších řádů. Diferenciál funkce.7. Fermatova věta.8. Základní věty diferenciálního počtu - Rolleova, Lagrangeova a Cauchyova věta.9. L´Hospitalovo pravidlo.10. Taylorovy a Maclaurinovy polynomy.11. Taylorova věta.12. Taylorovy a Maclaurinovy řady.13. Průběh funkce.

Získané způsobilosti

PorozuměníPorozumět diferenciálnímu počtu funkce jedné proměnné.

Literatura

Kojecká J., Kojecký T. Matematická analýza I. Skriptum UP Olomouc, 2001. Rudin, W. Principles of Mathematical Analysis. McGraw-Hill, 1964. Kojecká J., Závodný M. Příklady z MA I. Skriptum UP Olomouc, 2003.

Požadavky

Zápočet: napsat tři zápočtové písemky a z každé získat alespoň polovinu bodů.Zkouška: napsat zkouškovou písemku, rozumět látce a umět dokázat stěžejní tvrzení.

Garant

prof. RNDr. dr hab. Jan Andres, DSc.RNDr. Jitka Machalová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jitka Machalová, Ph.D.RNDr. Jan Tomeček, Ph.D.Mgr. Jana BurkotováRNDr. Jitka Machalová, Ph.D.RNDr. Jan Tomeček, Ph.D.