Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 2 (KMA / MA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MA2 - Matematická analýza 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Primitivní funkce. Integrace racionálních funkcí. Speciální substituce.2. Riemannův integrál. Podmínky existence a vlastnosti Riemannova integrálu.3. Věty o střední hodnotě.4. Integrál jako funkce horní meze.5. Aplikace Riemannova integrálu.6. Nevlastní Riemannův integrál, kritéria konvergence. Absolutní a relativní konvergence.7. Newtonův integrál. Souvislost Newtonova a Riemannova integrálu.8. Diferenciální rovnice 1. řádu. Diferenciální rovnice 2. řádu s konstantními koeficienty.9. Číselné řady. Řady s nezápornými členy. Kritéria konvergence. Řady s libovolnými členy. Absolutní a relativní konvergence. Riemannova věta. Dvojné řady. Součin řad.

Získané způsobilosti

PorozuměníPorozumět integrálnímu počtu funkce jedné proměnné, diferenciálním rovnicím 1. řádu a  číselným řadám.

Literatura

V. Novák. Integrální počet v R. Brno, skriptum MU, 2004. J. Kuben. Obyčejné diferenciální rovnice. Skriptum UP Olomouc, 1995. Rudin, W. Principles of Mathematical Analysis. McGraw-Hill, 1964. J. Kojecká, M. Závodný. Příklady z diferenciálních rovnic I. Skriptum UP Olomouc, 2004. J. Kojecká, M. Závodný. Příklady z MA II. Skriptum UP Olomouc, 2003. J. Kojecká. Řešené příklady z matematické analýzy II. Skripta UP Olomouc, 1991.

Požadavky

Zápočet: napsat čtyři zápočtové písemky a z každé získat alespoň polovinu bodů.Zkouška: napsat zkouškovou písemku, rozumět látce a umět dokázat stěžejní tvrzení.

Garant

prof. RNDr. dr hab. Jan Andres, DSc.RNDr. Jitka Machalová, Ph.D.RNDr. Rostislav Vodák, Ph.D.