Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 3 (KMA / MA3M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MA3M - Matematická analýza 3, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bodová konvergence posloupností a řad funkcí.2. Kriteria stejnoměrné konvergence.3. Mocninné řady a Taylorovy řady. Fourierovy řady.4. Posloupnosti v R^n.5. Reálné funkce více reálných proměnných. Limita a spojitost funkcí.6. Směrové a parciální derivace. Diferenciály.7. Taylorův vzorec a lokální extrémy funkcí více proměnných.8. Derivace složených zobrazení. Věty o implicitních funkcích.9. Vázané lokální extrémy a globální extrémy. Aplikace.

Získané způsobilosti

AnalýzaAnalyzovat chování funkčních řad a lokální a globální vlastnosti reálných funkcí více reálných proměnných.

Literatura

J. K. Hunter, B. Nachtergaele. Applied Analysis. World Scientific, 2001. R. Sikorski. Diferenciální a integrální počet. Academia, Praha, 1976. Rachůnek, L., Rachůnková, I. Diferenciální počet funkcí více proměnných. VUP Olomouc, 2004. V. Jarník. Diferenciální počet I a II. SPN, Praha, 1976. Brabec J., Hrůza B. Matematická analýza II. SNTL, Praha, 1989. Kojecká J., Rachůnková I. Řešené příkklady z matematické analýzy III. Olomouc, 1989.

Požadavky

Zápočet: napsat dostatečně úspěšně písemný test.Zkouška: prokázat porozumění a znalost předmětu a schopnost aplikovat látku na standardních příkladech.

Garant

prof. RNDr. Irena Rachůnková, DrSc.

Vyučující

RNDr. Martina Pavlačková, Ph.D.prof. RNDr. Irena Rachůnková, DrSc.RNDr. Jan Tomeček, Ph.D.Mgr. Richard AndrášikRNDr. Martina Pavlačková, Ph.D.prof. RNDr. Irena Rachůnková, DrSc.RNDr. Jan Tomeček, Ph.D.