Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 1 (KMA / MAF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MAF1 - Matematická analýza 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod: O stavbě matematiky, množiny (zejména číselné), trocha logiky.2. Posloupnosti: Limita posloupnosti, věty o posloupnostech, vztah omezenosti a konvergence.3. Funkce: Pojem funkce a operace s funkcemi, spojitost funkce a vlastnosti spojitých funkcí, limita funkce, limita složené funkce, základní funkce a počítání s nimi.4. Derivace: Souvislost se spojitostí a limitou, diferenciály, věty o střední hodnotě, průběh funkce,Taylorův polynom a L'Hospitalovo pravidlo.5. Integrace: Motivace, Newtonův vzorec a souvislost s derivací, primitivní funkce, metoda per partes,substituce poprvé a podruhé, integrace racionálních funkcí a další početní techniky, Riemannův integrála důkaz Newtonova vzorce.6. Aplikace: Délky, plochy, objemy, těžiště, momenty setrvačnosti, povrchy, numerické metody integrace.

Získané způsobilosti

PorozuměníPorozumět diferenciálnímu a integrálnímu počtu funkce jedné proměnné.

Literatura

J. Kopáček. Matematická analáza pro fyziky I. Matfyzpress, Praha, 2005. J. Veselý. Matematická analýza pro učitele I. Matfyzpress, 2001.

Požadavky

Zápočet: napsat dvě zápočtové písemky a z každé získat alespoň polovinu bodů.Zkouška: rozumět látce a umět dokázat stěžejní tvrzení.

Garant

RNDr. Tomáš Fürst, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Tomeček, Ph.D.Mgr. Jana BurkotováRNDr. Jiří Fišer, Ph.D.RNDr. Tomáš Ligurský, Ph.D.RNDr. Jan Tomeček, Ph.D.