Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 3 (KMA / MAF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MAF3 - Matematická analýza 3, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Lebesgueova míra a integrál.2. Záměna limity, sumy, derivace a integrálu, integrály závislé na parametrech.3. Fubiniova věta a věta o substituci.4. Křivkové integrály a potenciál.5. Plošné integrály.6. Gauss-Ostrogradského, Greenova a Stokesova věta.

Získané způsobilosti

PorozuměníPorozumět integrálnímu počtu funkcí více proměnných.

Literatura

J. Kopáček. Matematická analýza pro fyziky III. Matfyzpress, 2001. Rudin, W. Principles of Mathematical Analysis. McGraw-Hill, 1964. J. Kopáček. Příklady z matematiky pro fyziky III. Matfyzpress, 2001. R. Feynman. The Feynman Lectures on Physics. Addison Wesley, 2005.

Požadavky

Zápočet: napsat dvě zápočtové písemky a z každé získat alespoň polovinu bodů.Zkouška: rozumět látce a umět dokázat stěžejní tvrzení.

Garant

doc. Mgr. Karel Pastor, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Tomáš Fürst, Ph.D.PhDr. Tatjana JančíRNDr. Jan Tomeček, Ph.D.Mgr. Jana BurkotováRNDr. Tomáš Fürst, Ph.D.RNDr. Tomáš Ligurský, Ph.D.RNDr. Jan Tomeček, Ph.D.