Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Parciální diferenciální rovnice 2 (KMA / PDR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PDR2 - Parciální diferenciální rovnice 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do teorie Sobolevových a Bochnerových prostorů.2. Existence a jednoznačnost řešení lineárních eliptických úloh, Lax-Milgramovo lemma.3. Existence a jednoznačnost řešení lineárních eliptických úloh z pohledu moderního variačního počtu a funkcionálního analýzy, abstraktní přístup.4. Vlastní čísla symetrických eliptických operátorů.5. Existence a jednoznačnost řešení pro lineární parabolickou a hyperbolickou rovnici, Galerkinova metoda.6. Existence a jednoznačnost řešení pro lineární parabolickou rovnici, Rotheho schema.

Získané způsobilosti

AplikaceAplikovat nástroje funkcionální analýzy na parciální diferenciální rovnice.

Literatura

Lawrence C. Evans. Partial Differential Equations: Second Edition (Graduate Studies in Mathematics). O. John, J. Nečas. Rovnice matematické fyziky. Skripta MFF UK Praha, 1977. Renardy, M., Rogers, R.C. An Introduction to Partial Differential Equations. Springer-Verlag, 1993. J. Nečas. Les Méthodes Directes en Théorie des Equations Elliptiques. Masson, Paris, 1967. K. Rektorys. Variační metody v inženýrských problémech a v problémech matematické fyziky. SNTL, Praha, 1974.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na cvičení.Zkouška: rozumět látce a důkazům vět.

Garant

RNDr. Rostislav Vodák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Tomáš Fürst, Ph.D.RNDr. Rostislav Vodák, Ph.D.RNDr. Tomáš Fürst, Ph.D.Mgr. Jakub KmecRNDr. Rostislav Vodák, Ph.D.