Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomie a management 2 (KMA / PEM2E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PEM2E - Podniková ekonomie a management 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Odměňování: Základní mzda, hrubá mzda, hrubý příjem, čistý příjem, částka k výplatě, práce konané na dohodu, daň z příjmů fyzických osob - §6, závislá činnost.2. Výrobní činnost: Typy výroby, zhromadňování výroby, věcná, předmětná a časová struktura výrobního procesu.3. Odbytová činnost: Skladování hotových výrobků, plán odbytu, prodejní činnosti.4. Financování: Druhy financování, náklady, rozpočty nákladů, kalkulace, výnosy, hospodářský výsledek podniku.5. Marketing: Podnikatelské koncepce, SWOT analýza, marketingové nástroje - marketingový MIX (4 P).6. Management: Základní pojmy řízení, rozhodování, plánování, organizování, motivování a vedení lidí, kontrola, požadavky na manažera.

Získané způsobilosti

Znalostpoznat další činnosti podniku - odměňování, výrobní a odbytovou činnost, financování, marketing a management.

Literatura

Švarcová. Ekonomie. M. Synek a kol. Manažerská ekonomika. GRADA, 2003. M. Kožená. Manažerská ekonomika: Teorie pro praxi. C. M. Beck, 2007. P. Boukal. Nauka o podniku. VŠE Praha, 2000. M. Synek a kol. Podniková ekonomika (3. vydání). C. M. Beck, 2003.

Požadavky

Zápočet: napsat zápočtovou písemku a získat alespoň polovinu bodů, rozumět látce a umět aplikovat získané teoretické vědomosti v praktické části (příklady).Zkouška: umět vysvětlit jednotlivé pojmy a kategorie celé podnikové ekonomiky a managementu, prokázat schopnost uplatnění teoretických vědomostí v praxi.

Garant

doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dagmar SekaninováIng. Dagmar Sekaninová