Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava a prezentace kvalifikační práce (KMA / PPBP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PPBP - Příprava a prezentace kvalifikační práce, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Normy bakalářských a diplomových prací na UP, formální a obsahové požadavky, kritéria hodnocení.2. Struktura a náležitosti vědeckého textu, téma práce.3. Cíle práce, struktura a osnova práce.4. Zdroje informací.5. Citační normy I (citace tištěných dokumentů).6. Citační normy II (citace elektronických dokumentů).7. Typografické zásady.8. Příprava k obhajobě kvalifikační práce.9. Komunikace - modely komunikace, základní pojmy komunikace (doporučení pro prezentace).10. Komunikační kanály, první dojem, pozornost (techniky pro zdůraznění informací, udržení pozornosti).11. Příprava prezentace a veřejného projevu, cíle veřejného projevu, argumentace, dvojná vazba.12. Práce s trémou, shrnutí prezentačních zásad, specifika skupinové prezentace, praktický nácvik veřejného projevu.

Získané způsobilosti

Pochopení základních pravidel tvorby odborného textu. Získání kompetencí potřebných k úspěšné sebeprezentaci a prezentaci svých výsledků před laickým i odborným publikem.

Literatura

Špačková, A. Moderní rétorika: Jak mluvit k druhým lidem, aby nám naslouchali a rozuměli. Grada, Praha, 2003. Council of Science Editors, Style Manual Committee. Scientific style and format: the CSE manual for authors, editors, and publisher. 7th ed. Reston (VA): The Council., 2006. Szymanek, K., Wieczorek, K. A., Wójcik, A. S. Umění argumentace: úlohy na zkoumání argumentů. Univerzita Palackého v Olomouci, Olomouc, 2004. DeVito, J. A. Základy mezilidské komunikace. Grada, Praha, 2001.

Požadavky

Zápočet: Prezentace odborného tématu, vypracování krátkého odborného textu.

Garant

doc. RNDr. Jana Talašová, CSc.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Jan Stoklasa, Ph.D.Mgr. et Mgr. Jan Stoklasa, Ph.D.