Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pravděpodobnost a statistika 2 (KMA / PS2M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PS2M - Pravděpodobnost a statistika 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Popisná statistika.2. Náhodný výběr, výběrová funkce, náhodný výběr z normálního rozdělení.3. Bodový a intervalový odhad parametrů, metody odhadu parametrů.4. Úvod do testování statistických hypotéz.5. Testy hypotéz o parametrech normálního rozdělení, jednovýběrové a dvouvýběrové testy.6. Testy o parametrech alternativního a Poissonova rozdělení.7. Korelační analýza.8. Multinomické rozdělení, testy dobré shody.9. Kontingenční tabulky.10. Regresní analýza.11. Analýza rozptylu, jednoduché a dvojné třídění.12. Některé neparametrické metody.

Získané způsobilosti

AplikaceAplikovat teorii pravděpodobnosti v metodách matematické statistiky.

Literatura

R. V. Hogg, A. Craiq, J. Mckean. Introduction to mathematical statistics. Prentice Hall, 2004. J. Anděl. Statistické metody. Matfyzpress Praha, 1998. J. Anděl. Základy matematické statistiky. Matfyzpress Praha, 2005. Hron, K., & Kunderová, P. Základy počtu pravděpodobnosti a metod matematické statistiky. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2013. ISBN 978-80-244-3396-7.

Požadavky

Zápočet: napsat tři zápočtové písemky (v každé získat alespoň polovinu bodů).Zkouška: napsat písemku, rozumět látce a umět dokázat stěžejní tvrzení.

Garant

doc. RNDr. Eva Fišerová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Eva Fišerová, Ph.D.doc. RNDr. Eva Fišerová, Ph.D.Mgr. Martina Chvosteková, Ph.D.