Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algebra a geometrie (KMA / SZZAG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / SZZAG - Algebra a geometrie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Matice a determinanty.2. Soustavy lineárních rovnic.3. Vektorové prostory a jejich vlastnosti.4. Binární relace na množině.5. Algebraické struktury s jednou binární operací.6. Algebraické struktury se dvěma binárními operacemi.7. Homomorfismy a izomorfismy algebraických struktur.8. Polynomy jedné neurčité nad oborem integrity.9. Dělitelnost polynomů.10. Kořenové vlastnosti polynomů.11. Algebraické rovnice.12. Afinní prostory a jejich vlastnosti.13. Podprostory afinního prostoru.14. Poloprostory v afinním prostoru.15. Eukleidovské prostory a jejich vlastnosti.16. Vzdálenost a odchylka v eukleidovském prostoru.17. Kuželosečky v E2.18. Křivky v E3.19. Plochy v E3: parametrizace plochy, křivky na ploše, tečná rovina a normála.

Získané způsobilosti

SyntézaUvědomit si vzájemnou souvislost základních pojmů a tvrzení týkajících se algebry a geometrie.

Literatura

Gadea P. M., Munoz Masqué J. Analysis and Algebra on Differentiable Manifolds: A Workbook for Students and Teachers. Kluver, 2001. Jukl M. Analytická geometrie lineárních útvarů. VUP Olomouc, 2008. Conlon L. Differentiable manifolds: a first course. Boston, Basel, Berlin, Birkhauser, 1993. Sekanina M. Geometrie I. SPN Praha, 1986. Boček l., Kočandrle M. Geometrie I. UK Praha, 1980. Berger, M. Geometry I, II. Universitext Springer-Verlag Berlin, 1987. Bican L. Lineární algebra a geometrie. Praha, Academia, 2000.

Požadavky

rozumět látce

Garant

doc. Mgr. Karel Pastor, Ph.D.