Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza (KMA / SZZM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / SZZM2 - Matematická analýza, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Číselné posloupnosti a řady. Limita a spojitost funkce jedné proměnné. Derivace funkce. Základní věty difer. počtu v R. Průběh funkce. Primitivní funkce. Riemannův a Newtonův integrál v R. Nevlastní integrály a integrály závislé na parametru. Posloupnosti a řady funkcí. Metrické prostory. Limita a spojitost funkcí více proměnných. Derivace a diferenciály v Rn. Lebesgueova míra a integrál. Fubiniova věta a věta o substituci. Křivkové a plošné integrály. Transformační věty.

Získané způsobilosti

SyntézaUvědomit si vzájemnou souvislost základních pojmů a tvrzení týkajících se matematické analýzy.

Literatura

J. K. Hunter, B. Nachtergaele. Applied Analysis. World Scientific, 2001. Rachůnek, L., Rachůnková, I. Diferenciální počet funkcí více proměnných. VUP Olomouc, 2004. V. Novák. Integrální počet v R. Brno, skriptum MU, 2004. Kojecká J., Kojecký T. Matematická analýza I. Skriptum UP Olomouc, 2001. Brabec, J., Hrůza, B. Matematická analýza II. SNTL, Praha, 1986. V.A. Zorich. Mathematical Analysis II. Springer, Berlin, 2004. Rudin, W. Principles of Mathematical Analysis. McGraw-Hill, 1964.

Požadavky

rozumět látce

Garant

doc. Mgr. Karel Pastor, Ph.D.