Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví 2 (KMA / U2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / U2 - Účetnictví 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Účetní uzávěrka a závěrka.2. Souvislý příklad účtování ve fiktivním podniku.3. Pokračování příkladu - uzávěrka a závěrka.4. Kontrolní systém "cash flow".5. Finanční analýza I.6. Finanční analýza II.7. Vnitropodnikové útvary, členění nákladů, rozpočty středisek.8. Pojem, druhy a metody kalkulací.9. Praktické příklady předběžných kalkulací.10. Formy a metody vnitropodnikového účetnictví.11. VP účetnictví formou analytických účtů.12. VP účetnictví v samostatném účetním okruhu.

Získané způsobilosti

ZnalostZískat znalosti z oblasti vnitropodnikového účetnictví a finanční analýzy. Aplikovat teoretické znalosti na souvislém příkladu.

Literatura

Horwath Notia Audit. Podvojné účetnictví. Grada, Praha, 2007. B. Blechová, J. Janoušková. Podvojné účetnictví v příkladech 2007. Grada, 2007. P. Štohl. Učebnice účetnictví I, II, III. Znojmo, 2006. V. Rubáková. Účetnictví pro úplné začátečníky. Grada, 2007. Zákon o účetnictví - Účetnictví podnikatelů. Audit. ÚZ č.647. Sagit, 2008.

Požadavky

Účast na cvičení, vypracování zadaných úkolů, úspěšné absolvování kontrolních testů.

Garant

RNDr. Martina Pavlačková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radka VašutováIng. Radka Vašutová