Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z MA 2 (KMA / VK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / VK2 - Vybrané kapitoly z MA 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

5.Stieltjesovy integrály (druhá část).5.13 Integrace per-partes.5.14 Saksovo-Henstockovo lemma a jeho důsledky.5.15 Neurčitý integrál (Hakeova věta).5.16 Substituce.5.17 Variace a integrace na elementárních množinách.5.18 Osgoodova konvergeční věta.5.19 Integrály maticových a vektorových funkcí.6. Aplikace ve funkcionální analýze.6.1 Spojité lineární funkcionály na prostoru spojitých funkcí.6.2 Spojité lineární funkcionály na prostorech integrovatelných, resp. absolutněspojitých funkcí.6.3 Spojité lineární funkcionály na prostorech regulovatelných funkcí.6.4 Aplikace v teorii distribucí.7. Zobecněné lineární diferenciální rovnice.7.1 Diferenciální rovnice s impulsy.7.2 Lineární operátory.7.3 Existence řešení zobecněných lineárních diferenciálních rovnic.7.4 Zobecněné Gronwallovo lemma a apriorní odhady řešení.7.5 Spojitá závislost řešení na parametrech a existence řešení pro regulované pravéstrany.7.6 Fundamentální matice.7.7 Nehomogenní rovnice

Získané způsobilosti

ZnalostDefinovat Kurzweilův-Stieltjesův integrál, popsat jeho základní vlastnosti a aplikovat je na zobecněné diferenciální rovnice.

Literatura

Š. Schwabik, M. Tvrdý, O. Vejvoda. Differential and Integral Equations. Academia a Reisel, 1979. Š. Schwabik. Generalized Ordinary Differential Equations. World Scientific, 1992.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na přednáškách a cvičeních.

Garant

doc. RNDr. Milan Tvrdý, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Milan Tvrdý, CSc.doc. RNDr. Milan Tvrdý, CSc.