Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmická matematika 2 (KMI / ALM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / ALM2 - Algoritmická matematika 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyhledávání, vymezení problému a přístupy.Vyhledávání v lineárních datových strukturách. Sekvenční hledání v náhodně uspořádanémpoli nebo v seznamu s náhodně uspořádanými prvky, binární vyhledávání v setříděném poli.Binární vyhledávací stromy.AVL-stromy, B-stromy, 2-3-4 stromy, červeno-černé stromy.Vyhledávání založené na transformaci klíče - hashování. Volba transformační funkce.Organizace tabulek a způsoby řešení konfliktů (otevřené adresování, zřetězení do seznamů).Grafy a základní algoritmy vyhledávání v grafech.

Získané způsobilosti

2. Porozumění.Porozumět pokročilým pojmům z algoritmické matematiky.

Literatura

WIRTH, N. Algoritmy a štruktúry údajov. Bratislava, Alfa, 1988. SEDGEWICK, R. Algoritmy v C, části 1-4: základy, datové struktury, třídění, vyhledávání. SoftPress, 2003. ISBN 80-86497-56-9.CORMEN, T. H., LEISERSON C. E., RIVEST D. L., STEIN C. Introduction to Algorithms, Second Edition. MIT Press, 2001. ISBN 0-07-013151-1.KNUTH, D. The Art of Computer Programming, Volume 3, Sorting and Searching, Second Edition. Addison-Wesley, 2005. ISBN 0-201-89685-0.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení ústní (příp. písemné) zkoušky.

Garant

prof. RNDr. Radim Bělohlávek, Ph.D., DSc.

Vyučující

prof. RNDr. Radim Bělohlávek, Ph.D., DSc.RNDr. Arnošt VečerkaMgr. Tomáš Kühr, Ph.D.Mgr. Petr Osička, Ph.D.Mgr. Pavel ProcházkaRNDr. Arnošt VečerkaMgr. Jiří Zacpal, Ph.D.